ready 1G8A4306-min.jpg

Aïcha Gill

((Den Haag, 19 september 1991) is een Nederlandse soul-zangeres en musicalactrice. 

In 2012 studeert ze af aan de Dutch Academy of Performing Arts (MBO musicalopleiding) met haar eigen voorstelling ‘Negra’, muziektheater over identiteit.

Ze krijgt voor het eerst bekendheid wanneer ze samen met meidengroep Sway meedoet aan X-Factor. Sway (begeleid door Angela Groothuizen) valt af na de zesde liveshow. Na hun deelname brengt Sway de singles “Stop and Stare”en “Back Pocket Girl” uit, die een notering in de Single Top 100 behalen. In 2012 wordt Sway uitgenodigd om met hun voormalige X-Factorcoach Angela Groothuizen mee te gaan op tournee en zodoende deel uit te maken van de theatershow ‘Angela en de Optigan’.

In 2014 weet Aïcha de rol van “Lorrell Robinson” te bemachtigen, een hoofdrol in de succesvolle Stage Entertainment musical ” Dreamgirls” met o.a. Pearl Jozefzoon en Berget Lewis.

In april 2017 tourt zij door het hele land als backing vocalist in de theatershow van Berget Lewis: "Discover Berget Lewis". Ook verzorgd zij samen met een tweepersoonsband het voorprogramma van I Am Boris tijdens zijn BEST OF ME TOUR. In juni 2017 bracht zij haar langverwachte eerste single “Last Love Letter” uit. Geschreven en geproduceerd met singer-songwriter Aïrto Edmundo.

In 2017/2018 doet zij mee met seizoen 8 van The Voice Of Holland en laat alle vier de stoelen draaien met haar versie van “Bruno Mars - Versace on The Floor”. Tijdens de show haalt ze het tot The Knock-Outs in het team van Ali-B. 

Datzelfde jaar brengt Aïcha haar tweede single “September” uit. 

September is een akoestische soul track met een funky tintje. Het nummer is geschreven door Aïcha Gill en veelgevraagd gitarist Alvin Lewis die ook de productie heeft verzorgd. 

Momenteel is zij druk bezig met het geven van zang/musicallessen, inspreken van verschillende animatieseries en het schrijven van eigen muziek en werkt zij met verschillende producers aan haar allereerste soulvolle album.

"September"

– Download & Stream September – 
  Spotify iTunes | Deezer | Google Play

"Last Love Letter"

– Download & Stream Last Love Letter – 
  Spotify | iTunes | Deezer

 

"time & one in a million mashup"

 

"Don't/get so lonely mashup"

 

"Michael jackson mashup"

 

"drake - fake love cover"

 

"draketorikellyjustinbieber medley"

 

"india arie - good man cover"

Instagram Feed

IMG_3984.jpg
 

Contact

 
Name *
Name